Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Lengyel-Magyar Barátság Napja

kr lengyelA Tiszaújvárosi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Derenk Szövetség küldöttsége idén is részt vett a Lengyel – Magyar Barátság Napján, melyet idén Egerben rendeztek. A 2007-ben életre hívott eseménynek a páratlan években Lengyelország, a párosakban hazánk ad otthont.

Élelmiszer a rászorulóknak

kr voroskereszt4150 zacskó tésztát osztott szét a tiszaújvárosi rászorulók között a Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete.
A nehéz körülmények között élőknek szánt élelmiszeradományt a Vöröskereszt Borsod megyei szervezetétől kapta a helyi karitatív csoport.  Az akció két napja alatt 300 család jutott fejenként tíz zacskó tésztához, ami 5-5 kiló élelmiszert jelent. Az adományból a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ és a Vöröskereszt látóterébe került, szociálisan rászoruló családok kaptak. Az akcióban a Vöröskereszt önkéntesei mellett a helyi középiskola közösségi szolgálatot vállaló diákjai is segítettek.

Óraátállítás

Kettőről háromra
Március 30-án, vasárnap éjjel 2:00 órakor 3:00 órára kell állítani az órákat, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás. Bár így egy órát veszítünk, ám spórolhatunk is. A becslések szerint a nyári időszámítással egy város éves villamosenergia-fogyasztását takaríthatja meg az ország.  A vasárnapi óraátállítás érinti az autóbusz, és vonatközlekedést is.

Változások lesznek szemétügyben

kr hulladek 1A hulladékszállítással kapcsolatos három témakörről konzultált a társasházi közös képviselőkkel Tiszaújváros önkormányzata. Az eszmecserén a hulladékgyűjtő e-dények megvásárlásáról, a 65 év felettiek díjkedvezményéről, és a hulladékszállítási díj egyedi - lakásonkénti - számlázásáról esett szó.
- Az AVE Miskolc Kft. levélben arról értesített, hogy mivel a velük kötött hulladékgyűjtési, szállítási közszolgáltatási szerződésünk 2013. december 31-én megszűnt, ezért a tulajdonában levő hulladékgyűjtő edények eddigi térítésmentes használatát megszüntetik, a kialakult jogi helyzet miatt kénytelenek a gyűjtőedényeknél díjat felszámítani - tájékoztatta a közös képviselőket Bráz György polgármester.- Ajánlatot tettek 1188 db 110/120 literes, az egyedi lakástulajdonosok használatában levő gyűjtőedény 1000.-Ft/db+ÁFA áron történő megvásárlására az önkormányzat részére. Jelezték, hogy amennyiben az önkormányzatnak nincs lehetősége, vagy nem kíván élni a felkínált lehetőséggel, abban az esetben a lakosság részére jóval magasabb, bruttó 5080.-Ft/db összegben tudják a gyűjtőedényeket megvásárlásra felajánlani.

Bővebben...

Köszönet a segítségért

Hálás szívvel mondok köszönetet Dr. Ládi Katinka háziorvosnak és Molnár Lászlóné Évának, a Hospice Szolgálat munkatársának, hogy szeretett Édesanyámnak, Horváth Istvánné, Marika néninek Tiszapal-konyán önzetlen ápoló munkájukkal betegségében segítettek!
Kalamár Tiborné


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477