Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Közös képviselőknek a hulladékszállításról

A Polgármesteri Hivatal értesíti a társasházak közös képviselőit, hogy 2014. március 25-én (kedden) 16,30 órától a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében tájékoztatást tart a hulladékszállítással kapcsolatban bekövetkezett változásokról. Kérem a Tisztelt közös képviselőket, hogy a tájékoztatón feltétlenül szíveskedjenek megjelenni.
   Bráz György polgármester

Óvodás kincskeresők

kr kincskeresesKözös versmondással és énekléssel kezdődött a zöld szív napja a Szivárvány óvodában.
A gyerekek a tavasz kincseit keresték, ehhez egy térképet is kaptak, melyen zöld szívvel jelölték az óvoda udvarán és környékén, hogy hol keresgéljenek.
 A környezetvédelem jegyében minden évben megrendezik ezt a programot, melyre a Szivárvány óvodásai mellett a Tündérkert, a Bóbita és a Katica óvodából is érkeznek csoportok. Az apró kincsvadászok a térképet olvasva jutottak el az egyes állomásokhoz, ahol nem csak a tavasz kincseit lelték meg, hanem tanultak is, hiszen a megtalált matricák mellé egy-egy rövid bemutatkozás is járt, így például a katicabogárról, a hóvirágról és a keresztes pókról is hallhattak újdonságokat. Mint azt Botosné Simon Edit, a Napközi Otthonos Óvoda környezeti nevelés munkaközösség vezetője elmondta, a program célja a közös játékon túl az is, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre, és hogy a gyerekek megtanuljanak tájékozódni a térkép alapján.

Kapunyitás

Ha arról hallunk, hogy egy ötvenes férfi hirtelen motorozni kezd, vagy egy nő pánikszerűen kezdi nőiességét megélni, rögtön rávágjuk: kapuzárási pánik.
Ma már legalább ilyen ismert a kapunyitási pánik kifejezés is, amely a „húszasokat” érinti. Egy főiskolai tanár mesélte a következő történetet.
Egy hallgatónak rendre nem sikerült az egyik vizsgája. Az utolsó nekifutásnál úgy érezte, emberbaráti kötelessége megkegyelmezni, és - noha a hallgató egyetlen épkézláb mondatot sem mondott el – kettessel átengedte a vizsgán. Erre az ifjú hölgy mélységesen felháborodott, mondván, ezzel a váratlan fordulattal sikerült befejeznie tanulmányait, el kell indulnia a munkaerőpiacon, az pedig érzése szerint nem sok jóval kecsegteti. Mert hasonló végzettséggel elhelyezkedni szinte lehetetlen, vagy ha valami csoda folytán mégis lehetséges, csak olyan bérért, amely közel sem elég az önálló élet megkezdéséhez.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Március 26-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

A tehetséges gyermekekért

kr tehetseg„Vegyétek észre, ha egy gyerek különleges, nem azért különleges, mert különb akar lenni, ha-nem azért, mert nem tud más lenni.”
Ezzel a Szabó Magda idézettel kezdődött az óvodai tehetséggondozó műhelyek legutóbbi rendezvénye, melynek keretében ismét két műhely óvodásai tölthettek együtt egy tartalmas délutánt.
A Városi Kiállítóteremben gyülekeztek a gyerekek és szüleik, pedagógusaik és a két fiatal művész, Molnár Viktor és Csefó Vivien tárlatának megtekintésével kezdték a programot. A MATEHESZ „Gazdagító programpárok” pályázat rendezvényén ezúttal a Kezek szárnyán és az Életfa tehetséggondozó műhelyek tagjai vettek részt. A kiállítóteremben tartott megnyitón Ábrók Andrea műhelyvezető elmondta, céljuk az élménynyújtás, a kreativitás, a képzelet képi fejlesztése, a vizuális kommunikáció fejlesztése. Utóbbi azért is nagyon fontos a gyerekek életében, mert ők még nem mindig tudják szóban pontosan kifejezni érzéseiket, a vizualitás segítségével viszont ez sokkal könynyebben sikerül.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477