Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Március 15.

Városunk kitüntetettjei


Tiszaújváros képviselő-testülete munkájuk elismeréseképpen március 15-e alkalmából az alábbi személyeket részesítette ágazati kitüntetésben.
                                   
Tiszaújváros Közneveléséért
Kissné Iski Judit tanár (Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium) – Életműdíj. Ferenczyné Szabó Zsuzsanna tanár (Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium) – Évi díj. Friedrich Zoltánné tanító (Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola) – Életműdíj. Hevesiné Cserés Margit tanár (Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola) – Évi díj. Együdné Ferencsik Margit tanító (Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola) – Életműdíj. Kisné Andráskó Erika tanító (Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola) – Évi díj. Bártfai Andrásné óvodapedagógus (Napközi Otthonos Óvoda) – Életműdíj. Zabos Gézáné óvodapedagógus (Napközi Otthonos Óvoda) – Életműdíj. Drotárné Tamás Hermina tanár (Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola) – Évi díj.

Bővebben...

Ismét fókuszban a gyalogosok

kr gyalogosokA biztonsági öv ellenőrzési akciósorozat még alig ért végett, máris új célt határozott meg a rendőrség az év első két hónapjában történt balesetek elemzése és értékelése alapján.
 Borsod megyében ugyanis az első két hónapban 39 %-kal emelkedett a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma az előző év azonos időszakához képest.
- Mintegy hatszorosára emelkedett azon gyalogosok száma, akik a balesetben, mint okozók vettek részt. A gyalogosok által elszenvedett balesetek száma is nőtt, ezért belátható, hogy ezen a területen kell most leginkább cselekedni – mondta lapunknak Kiss József őrnagy a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője. -  A gyalogosok által okozott balesetek többségénél a gyalogosok szabálytalan, nemtörődöm magatartása áll a háttérben. Nem a kijelölt helyen haladnak át az úttesten, figyelmetlenül, takarásból lépnek az úttestre, illetve a lakott területen kívüli közlekedésük esetén éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között a fényvisszaverő ruházatot – mellényt – nem viselik.

Bővebben...

Passzív biztonság Öveket becsatolni!

kr rendorsegVan úgy, hogy megtörténik a baj. Egy közúti balesetnél azonban egyáltalán nem mindegy, hogy csak a járműben keletkezik-e kár, vagy az utasok testi épségében is. Ez utóbbit hivatottak védeni a passzív biztonsági eszközök.
Biztonsági öv, bukósisak, biztonsági gyermekülés. Ezek használata nem csak a KRESZ miatt fontos.
- Szerencsére idén még halálos baleset nem történt térségünkben – mondta Kiss József a Tiszaújváros Rendőrkapitányság közlekedési alosztályvezetője - ,de olyan igen, amikor amiatt repült ki egy karambol során a jármű utasa, mert nem volt bekötve a biztonsági öve. Ha becsatolja, lehet, hogy sérülés nélkül megússza a balesetet.
Az év hátralévő részében fokozottan ellenőrzik a biztonsági eszközök használatát. Kamerával rögzítik a forgalmat, jelentik a szabálytalanságot a kollégáknak, akik néhány száz méter múlva kiintik ellenőrzésre az autóst. Amennyiben a felvétel egyértelműen bizonyítja a szabálysértést, hiába minden ellenkezés, felelősségre vonás következik.
- Nem a bírságolás a cél – mondja az alosztályvezető -, hanem hogy szabálykövetésre ösztönözzük a közlekedőket. Ez ugyanis mindannyiunk érdeke.

Köszönet a Pennynek

Szeretnék köszönetet mondani a tiszaújvárosi Penny Market dolgozóinak, akik megtalálták a március 2-án az áruházban hagyott pénztárcámat iratokkal, pénzzel együtt. A biztonsági személyzet megtalálta az otthagyott tárcát, és a biztonsági kamera felvételein megnézték, hogy kik jártak aznap az üzletben. Utánajártak, azonosítottak, és amikor napokkal később vásárolni mentem ugyanoda, nem is gondoltam, hogy a pénztárcámat kapom vissza, hiánytalanul.
Köszönettel: egy vásárlójuk. 

Egyházi hírek

Római katolikus
Nagyböjt alatt minden pénteken keresztutat végzünk a templomban a szentmise előtt 16:45-től. Utána szentmise a közösségi teremben.
Dr. Balpataki Béla atya temetése Törökszentmiklóson lesz szerdán 11:00 órakor. Előtte kedden 16:00-kor lesz a girincsi templomban szertartás azok részére, akik itt szeretnének elköszönni tőle.
Minden hónap harmadik vasárnapján ifjúsági misét tartunk. Ehhez énekpróbákat tartunk minden hétfőn 18:30-tól a közösségi teremben, és minden harmadik vasárnap a mise előtt 15 perccel.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477