Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Felhívás

kr koszoruzasTisztelt  Tiszaújvárosi Polgárok!
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából városunk ünnepséget rendez.
Kérjük azokat a pártokat, polgári és civil szervezeteket, melyek a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhelyezni 2014. március 15-én (szombat) 18.30 órától a Petőfi szobornál, hogy az ünnep méltó előkészítése érdekében jelezzék részvételi szándékukat írásban március 10-én (hétfő) 16.00 óráig a Derkovits Kulturális Központ igazgatójánál.

Bővebben...

Széljárások

Ha az ember megírja  és közreadja gondolatait, számolnia kell azzal, hogy azt az olvasók esetleg továbbgondolják, kritika  alá  veszik, vagy netán kiegészítik.
Így jártam magam is, amikor egy kedves ismerősöm a fák mohásodásával kapcsolatosan nemrég megjelent  elmélkedésemet követően azt üzente, hogy az ő egykori biológia tanára szerint ezt  a természeti jelenséget nem csak az égtáj, hanem a széljárás is  befolyásolja. A megállapítást köszönettel  veszem és elfogadom. Való igaz, hogy a szél is nagymestere a természetnek, és nyilvánvalóan képes a növényi spórákat egy  helyre  irányítani. Nos, úgy tűnik az általam anomáliának jelzett jelenségre van tudományos magyarázat, ezért a fákat - és csakis őket -  felmentem a vád alól, amit hibájukként rájuk testáltam. Felmentem, mert ők helyben állásra vannak ítélve, és bár ebben hasonlítanak  a szélkakasokhoz, de nem képesek forogni, és minden széljáráshoz oly módon igazodni, mint az említett  vas baromfik.
Ugyanakkor fenntartom azt a javaslatomat, mely szerint jól tesszük, ha az iránytű továbbra is  tájékozódásunk fontos kelléke marad.

Bővebben...

Szirénapróba

2014. március 3-án (hétfőn) 11.00 órakor Tiszaújváros, Tiszapal-konya, Oszlár településeken szirénapróba lesz. A szirénák megszólaltatásával a veszélyes üzemek környezetében telepített Monitoring Lakossági Riasztó (MoLaRi) rendszer üzemképességét tesztelik.
A szirénapróba úgynevezett hangos üzemű (teljes körű) próba lesz, szöveges tájékoztatás mellett, amely során „Katasztrófariadó” jelzés (120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang), majd „Katasztrófariadó elmúlt” jelzés (kétszer 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel) hangzik el.
A lakosságnak a próbával kapcsolatban teendője nincs!
Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Fogházbüntetés a két bandatagnak

kr arokto1Két év, illetve egy év négy hónap fogházbüntetésre ítélte a Tiszaújvárosi Járásbíróság az ároktői banda két tagját, akik tavaly megszöktek a házi őrizetből. A két vádlott most fogolyszökés miatt állt a bíróság elé.
Ellenük, és az ároktői banda további négy tagja ellen az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében január 6-án hirdetett első fokon ítéletet a Fővárosi Törvényszék. Három vádlottra életfogytiglant szabtak ki, a negyedrendű vádlott 8, az ötödrendű 20, a hatodrendű pedig tíz évet kapott. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért fellebbeztek.
A bűnözői csoport két tagja (id. R. Elemér és R. Henrik, akik első fokon életfogytiglani büntetést kaptak) 2013. április 25-én került házi őrizetbe, mert lejárt az előzetes letartóztatás törvényben rögzített, akkor még négyéves felső határa. Innen szöktek meg október negyedikén. A két férfit, apát és fiát október 9-én fogták el Svájcban, és október 21-én szállították őket Budapestre, a Terrorelhárítási Központ közreműködésével.

Bővebben...

Köszönet a tűzifáért

A Tiszaújvárosi Cigány Nagycsaládosok Szervezete köszönetét fejezi ki Tiszaújváros önkormányzatának, Bráz György polgármesternek és dr. Fülöp György alpolgármesternek azért a tűzifaadományért, melyet a helyi rászoruló lakosság számára biztosított.
Barna Gyula
 elnök


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477