Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nincs járvány

kr influenzaAz ország nyugati felében már járvány van, ám a vírus terjedése nálunk még nem okozott problémát. A járási népegészségügyi szolgálat tisztifőorvosa, Dr. Szabó Éva tájékoztatása szerint sem influenza, sem járvány nincs térségünkben. Az Influenzafigyelő Szolgálat legfrissebb, hétfői jelentése szerint mindössze két influenzaszerű megbetegedést regisztráltak az utóbbi napokban, az egyiket egy mezőcsáti háziorvosi körzetben, a másikat Tiszaszederkényben. A mostani tavaszias időjárás kedvez a vírusok terjedésének, így az influenzának is. Oltóanyag még van.

Narancsbőrben

A kötőszöveten áttüremkedő zsír sok-sok nő életét keseríti meg. Sőt, manapság már a férfiakat sem kíméli. Az egyes vélemények szerint csak esztétikai hibának nevezhető narancsbőr látszatbetegség, kialakulása pedig számos okra vezethető vissza. Ezek egyike lehet a méreganyagok felhalmozódása a szervezetben.
A közéleti narancsbőré biztosan.
A magát Tiszaújváros közéleti lapjának tituláló narancsbőr kötésű pártbrosúra eddig megjelent számaiból fröcsögött a kötőszöveten áttüremkedő zsír. Lapunkra is. Bánja kánya, csakhogy hiteltelenül.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Február 26-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Az enyhe tél előnyei

kr futes 1Minden idők legmelegebb tele. Nem egyszer hallhattuk, olvashattuk már ezt idén. Valóban, néhány napot kivéve nem hogy hó, de még fagy sem nagyon volt eddig. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy kevesebbet kell fűteni.
- Én idén csak fával fűtök - mondta Erdei Imréné, aki Tiszaszederkényben lakik. - Van gáz is, de nem volt még szükségem arra, hogy használjam. A fából is harminc százalékkal kevesebb fogyott, mint tavaly.
Nincs farkasordító hideg, elég naponta csak egyszer begyújtani a kazánba, és az ismerősöktől kapott faforgács, illetve az állatok etetésére szolgáló kukorica csutkája is kellő meleget ad.

Bővebben...

NAPRAFORGÓ klub

A NAPRAFORGÓ klub következő összejövetele 2014. február 27-én 16.00-18.00 óra között lesz.  
Helye: Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Családsegítő Szolgálata, Tiszaújváros, Kazinczy út 3.
Téma: Filmvetítés és beszélgetés az emberi belátásról, megbocsájtásról.
Minden régi és új tagot szeretettel vár
Mezei Anikó és Kulcsár Edit
csoportvezető.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477