Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Pisztrángok a Tolnaiban

kr haltelepJó kapás reményében ülhettek ki a horgászok szombattól a sajószögedi Tolnai tó partjára. A Zabos Géza Horgász Egyesület  idei első haltelepítési akciója múlt pénteken volt, ekkor 250 kg pisztrángot engedtek a tóba.

Értesítők az országgyűlési választásról

Megkezdődött az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítők kézbesítése.
A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az országgyűlési választás időpontjáról, és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítők nyomtatása a február 7-i névjegyzéki állapotnak megfelelően múlt pénteken kezdődött meg, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.
A választópolgároknak legkésőbb február 17-éig postázzák az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, a jegyzőnél jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Bővebben...

Vérüket adták

kr veradasAz első napon 89-en, a másodikon 86-an jelentkeztek a Magyar Vöröskereszt tiszaújvárosi területi szervezete által rendezett múlt heti véradásra, hogy segíthessenek beteg embertársaikon. A két nap alatt öszszesen 20 fő első véradó volt, nekik külön köszönik a szervezők a segítséget. A véradás fő támogatója mindkét napon a helyi Arditti Pékség volt, melyért ugyancsak köszönetét fejezi ki a Vöröskereszt.
 Tiszaújvárosban legközelebb február 21-én, pénteken, a MOL TIFO kis tanácstermében lesz véradás 11.30-tól 13.00 óráig.

Nem elég

„Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell! És nem elég akarni, de tenni, tenni kell!” Talán nem veszi senki szentségtörésnek, ha - a mai kor sajátosságaihoz alkalmazkodva - így folytatom Váczi Mihály gondolatát: és nem elég tenni, de kommunikálni, kommunikálni kell! És persze menedzselni. Önmagunkat, a munkánkat, a tevékenységet, amit folytatunk, az ügyet, amit képviselünk. Még hogy a jó bornak nem kell cégér? Ó, dehogynem! Manapság nem elég csendesen, szerényen tenni a dolgunkat, legjobb tudásunk szerint. Aki „csak” dolgozik, de azt nem hangoztatja, aki „csak” eredményeket ér el, de azokat nem tálalja, arra könnyen rásüthetik, hogy jellegtelen, semmilyen, netán alkalmatlan. Jobb hát, ha gyorsan felveszi a tempót az is, aki születésétől fogva nem hordozza a „tálaló-géneket”.

Bővebben...

Jó költségvetési kilátások

kr ulesHatáridős kötelezettség miatt február 5-én rendkívüli ülésen kezdte meg az önkormányzat 2014. évi költségvetésének tárgyalását Tiszaújváros képviselő-testülete. A pénzügyi kilátások jók, a költségvetés főösszege jó-val meghaladja a hétmilliárd forintot.
Az államháztartásról szóló törvény értelmében a költségvetési rendelettervezetet a központi költségvetésről szóló törvény hatályba lépését követő 45. napig kell benyújtania a polgármesternek. Ez az időpont 2013. december 22-e volt, ezért kellett már most, február 5-én – és nem a szokásos február végi időpontban – megkezdeni a pénzügyi terv tárgyalását – indokolta a rendkívüli ülés megtartásának szükségességét Petrovicsné Nyitrai Borbála, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477