Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás

A Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete február 6-án és 7-én, csütörtökön és pénteken 8.00-tól 16.00-óráig véradást szervez a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
- A hosszú téli ünnepkör után, év elején különösen fontos, hogy elegendő vért tudjunk gyűjteni a biztonságos vérellátás érdekében – mondta Laták Kamilla a területi szervezet vezetője. -  Mind a két napon az ötvenedikként és a századikként érkező véradó külön ajándékot kap.

A célkitűzésekről tárgyalnak

kr celkituzesekEgyebek mellett az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2014. évi üzleti terveinek főbb célkitűzéseiről tárgyal mai ülésén Tiszaújváros képviselő-testülete.
A javaslat az általános elvek, alaki és tartalmi szempontok mellett az egyes cégekre vonatkozó speciális irányelveket tartalmaz.
Mindenekelőtt két – minden társaságot érintő – konkrétumot érdemes említeni. A javaslat szerint 130 ezer forintról 160 ezer forintra emelkedne a cafetéria keret éves mértéke, és a gazdasági társaságok ügyvezetőinek a költségvetés elfogadásáig fel kell mérniük, hogy van-e lehetőség cégüknél átlagosan 3-3,5 százalékos béremelésre.
Az általános irányelveknél a korábbi évek szempontjai a mérvadók, új elem – érthető módon -, hogy a pályázati lehetőségek figyelemmel kísérésénél, a pályázatok benyújtásának kezdeményezésénél a 2014-2020-as fejlesztési tervhez kell igazodni.
A cégenként meghatározott speciális irányelvek az operatív működés területén végrehajtandó feladatokat jelölik meg.

Bővebben...

Költségvetés több menetben

ulesAnnak érdekében, hogy a február végi ülésén végső formájában elfogadhassa, már a jövő héten megkezdi a 2014. évi pénzügyi terv tárgyalását Tiszaújváros képviselő-testülete.
A rendkívüli testületi ülés időpontja: 2014. február 5. (szerda) 17 óra. (A tanácskozást megelőzően együttes bizottsági ülést is tartanak.)

Mese. Vagy mégse?

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis giliszta. Tetszetős jószág volt, gyűrűcskéi csinosan illeszkedtek egymáshoz, olyan ügyesen feszítette, nyújtotta őket, hogy mozgását tanítani lehetett volna. Igen ám, de amikor egy szép napon kidugta a fejét a föld alól, és észrevette, hogy olyanok is élnek, akiknek lábai vannak, azonnal elégedetlen lett addigi sorsával. Ő is lábakat akart, hiszen szeretett volna haladni. Minél gyorsabban, minél tovább, minél magasabbra. Addig helyezkedett, addig hízelgett a lábasoknak, míg azok befogadták maguk közé. A giliszta egy köpenyt vásárolt magának, remélte, ha mindig azt viseli, senkinek sem tűnik fel, hogy ő bizony lábatlan, s csak úgy tud gyorsan haladni, ha feltornázza magát mások hátára.

Bővebben...

Széllel érkezett a havazás

kr hoSokan siratják a viszonylag enyhe telet, mások viszont már régóta várták, hogy essen a hó. A hétvégén ez megtörtént. Tiszaújváros-ban 10-15 cm csapadék hullott, amely önmagában nem jelentős mennyiség, ám a szél, mely kísérte aggodalomra adott okot.
A B-A-Z megyei katasztrófavédelmi igazgató nyolc járásra – köztük a tiszaújvárosira is – elrendelte, hogy a helyi védelmi bizottságok operatív törzse részlegesen megalakuljon. Ezek feladata, hogy a lehető leggyorsabban reagáljanak, amennyiben a havazás miatt valahol probléma adódik.
- A Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltóegységei mindössze két eseménynél avatkoztak be – mondta Dócs Róbert kirendeltségvezető -, mindkettő árokba csúszás volt. Sajnos az egyiknél a gépjárművezető megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477