Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Elismerés Hok Csabának

kr hokcsabaHok Csaba, a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója kiemelkedő nevelő-oktató és vezetői munkájáért a hétvégén a Genius Apáczai Diploma Díj arany fokozata kitüntetést vehette át.
 A pedagógusok Kossuth-díjának is nevezett elismerést idén 11. alkalommal osztotta ki az Apáczai Kiadó. A pénzjutalommal is járó kitüntetés arany, ezüst és bronz fokozatát az országban 15 pedagógus kapta meg kiváló munkájáért. A pályázatra a nevelőtestület és az iskola vezetése terjesztette fel Hok Csabát.
A pedagógusok Kossuth-díját január 17-én az Apáczai Kiadó budapesti központjának dísztermében megrendezett ünnepségen vette át kitüntetett. Az ünnepségre elkísérte családja, valamint Bozsikné Vig Marianna, a tiszaújvárosi tankerület igazgatója, Rozgonyi Erzsébet az Apáczai Kiadó szakreferense, Bozsó Gyuláné általános igazgatóhelyettes, Makrai Marianna általános igazgatóhelyettes és Tankó Lászlóné igazgatóhelyettes is.

Halott a romok között

kr csati tuzA tiszaújvárosi és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a Mezőcsáti Önkéntes Tűzoltó Egyesületet melléképületben keletkezett tűzhöz riasztották Mezőcsátra, a Mátyás király utcába január 16-án délelőtt.
Egy családi ház 78 négyzetméteres melléképülete égett teljes terjedelmében. Az egységek az épületből két propán-bután gázpalack megolvadt maradványait, illetve egy ép hélium gázpalackot hoztak ki. A hélium gázpalack hőhatásnak volt kitéve, de visszahűtését az egységek elvégezték. A tűzoltók öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. A lángok a lakóházra nem terjedtek át.

Bővebben...

Véradás

A Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete február 6-án és 7-én, csütörtökön és pénteken 8.00-tól 16.00-óráig véradást szervez a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
- A hosszú téli ünnepkör után, év elején különösen fontos, hogy elegendő vért tudjunk gyűjteni a biztonságos vérellátás érdekében – mondta Laták Kamilla a területi szervezet vezetője. -  Mind a két napon az ötvenedikként és a századikként érkező véradó külön ajándékot kap.

Tél tábornok

Bizonyára sokan örülnek a szokatlanul enyhe, kifejezetten tavaszias időjárásnak. Engedtessék meg mégis nekem, hogy némi kifogással éljek eme anomália ellen. Tél tábornok ugyanis mindig nagy dolgokra volt képes, olykor-olykor történelmet befolyásoló tényezőként működött. Itt van például a minket, magyarokat érintő egyik közismert esemény, amikor is oly módon fagyasztotta be a Dunát, hogy annak vastag és páncél szilárd jegén királlyá lehetett megválasztani Hunyadi Mátyást. Gondoljunk csak bele, mi lett volna, ha annak  idején ez másképp  történik? Mi lett volna hazánkkal és a magyar igazsággal ez esetben? A csodálatos népmesékről már nem is szólva. És vajon, ha néhány évszázaddal később ugyanez a kemény katona nem lépett volna közbe Oroszországban Napóleon és Hitler seregei ellen, akkor vajon most milyen világban élnék?

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Január 29-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477