Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Átöltözött a város

kr fenyofaVízkereszt napján, január 6-án városszerte elkezdték lebontani az adventi díszeket. A térről már elbontották a pavilonokat, ezzel párhuzamosan folyamatosan szerelik le a díszkivilágítást. A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a katolikus templom előtti karácsonyfát és a Városháztér óriás fenyőjét is elszállították. A fák törzsét legallyazzák, az ágakkal az egynyári növényeket takarják le télire, a faanyagot pedig komposztálják.

Békésen vitézkedtek

kr kosarA Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium D6-os fiú kosárlabda csapata megnyerte a Békésen rendezett országos elődöntőt, így bejutott a Pakson rendezendő országos döntőbe.
A csapat, álló sor balról jobbra: Szeiberling Máté, Markó Péter, Fejes Péter, Szendrey Zsombor edző, Joó Tamás, Kovács Zoltán, guggolnak: Mayer Ákos, Brúgós Olivér, Katlan Roland, Laczai Richárd.

Újévi fogadalmak

Szilveszter éjszakáján, a visszaszámlálás és „első percek” pillanataiban erős a kísértés, hogy az ember megfogadjon ezt-azt. Szinte hallom: megtanulok végre angolul, eljárok sportolni, hogy lötyi helyett feszesség uralja a futóművet, leteszem azt az átok cigit, több időt töltök a családommal, barátaimmal, valóra váltom az évtizedes álmomat, megtalálom a nyugalmat, izgalmat, normális ritmust, nagy Ő-t, és folytathatnánk igen-igen hosszan. Tart is ez a lelkesedés… valameddig.
Január 16. Az ördögbe is, elment egy fél hónap. Az angol könyvet már leporoltuk kétszer, futottunk is – munkába, mert valahogy mindig olyan tér-idő kontinuum van reggelente, hogy az ébredés perce után azonnal az elkésés réme fenyeget. Minden cigi az utolsó, ma nem, de holnap biztosan ráérek, az álmom, ha eddig kibírta, tud még egy kicsit várni a megvalósítással.
Ez van, na. A kocsim ugyanúgy zörög, mint tavaly, a boltban ugyanolyanok az árak (és ez még a jobbik eset), a barátom morcos, én meg… hát én se cserélődtem ki varázsütésre. Sőt, a csoda tudja, mintha évről évre kisebb lenne a teherbírásom.

Bővebben...

Influenza nincs, oltóanyag van

kr influenza 1Októbertől május közepéig működik az Influenzafigyelő Szolgálat, ám eddig nincs influenza aktivitás, azaz járványmentes időszakról beszélhetünk. Az oltást azonban már két hónapja lehet kérni a háziorvosoktól.
A gyermek és a felnőtt körzetből hétfőnként egy-egy háziorvos jelenti a betegforgalmi adatokat a Népegészségügyi Intézetnek. Ezekből lehet tudni, hogy jelen van-e az influenza egy településen és, hogy milyen „intenzitással” fertőzi a vírus a lakosságot. A legfrissebb adatok szerint egyelőre még influenzaszerű megbetegedésekről sem érkezett jelentés.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap a szentmisék a közösségi teremben lesznek 17:30 órától.
Minden hónap harmadik vasárnapján szeretnénk olyan misét, amelyen ifjúsági, karizmatikus énekek hangzanak el. Ehhez énekpróbákat tartunk minden pénteken 18:00 órától és harmadik vasárnap a mise kezdése előtt 15 perccel.


Görög katolikus
Pénteken és szombaton 8:00 Szt. Liturgia. Szombaton 16:30 vecsernye. Vasárnap 8.30 Szt. Liturgia Sajóörösön, 9:30 Sajószögeden, 11:00 Tiszaújvárosban. 17:00 vecsernye. Szerdán 8:00 Szt. Liturgia.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477