Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hallgatók és munkatársak egyben

kr dualis_1A Miskolci Egyetem vegyipari-gépészmérnöki és a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki mesterképzésének négy - négy hallgatója vehet részt a MOL Petrolkémia Zrt. duális képzésében. Az ünnepélyes tanévnyitót a napokban tartották a Laza Pláza Klubházban.
A programban résztvevő hallgatók egyetemi tanulmányaik mellett gyakorlati képzésen vehetnek részt a MOL Petrolkémiánál, ahol naprakész szakmai ismeretekhez juthatnak.
- Benjamin Franklin egyszer úgy fogalmazott: mondd el, és elfelejtem, tanítsd meg, és emlékszem majd rá, vonj be és megtanulom - így köszöntötte a hallgatókat Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója. - Azt hiszem, hogy ez az egy gondolat tökéletesen kifejezi a duális képzés lényegét. A mai munkaerőpiacon hihetetlen előnnyel indul az a hallgató, az a pályakezdő frissdiplomás, aki az elméleti tudás mellett valamilyen szintű gyakorlati jártassággal is rendelkezik.

A duális képzésnek pontosan ez a célja, hogy egyfajta egyensúlyt teremtsen az elméleti tudás és a gyakorlati jártasság között - mondta.
A Debreceni Egyetem négy vegyészmérnök hallgatója - Barna Kristóf, Pál Regina, Szepessy Kristóf Zoltán, Zelei Georgina - csatlakozott a programhoz. 
kr dualis_2- A nyári szakmai gyakorlatomat is itt töltöttem már - mondta Barna Kristóf -, itt készítettem a szakdolgozatomat is Molnár Zoltán vezetésével. Nagyon kellemes tapasztalataim vannak a cégről, hiszen kollégaként tekintettek rám, sok üzemben körbevezettek, ezért jelentkeztem most ide. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani a duális képzésben, és ha úgy adódik, akkor az MPK akármelyik üzemében szívesen elhelyezkednék itt, Tiszaújvárosban.
A mostani keresztféléves képzés elindításával ez már a harmadik duális évfolyam a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán. A vegyészmérnök alapszak után most a vegyészmérnök mesterszakon indul el ez az új képzési forma.
- Elkötelezettek vagyunk a minőségi mérnökképzés iránt - mondta Dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja. - Az a célunk, hogy a hallgatóink használható tudást, versenyképes diplomát kapjanak tőlünk, amivel a munkaerőpiacon tárt karokkal várják majd őket. A vegyészmérnök képzés erősítése érdekében a régió vegyiparának minden fontos szereplőjével együttműködünk. Ebben az ipari kapcsolati rendszerben a MOL Petrolkémiának kiemelten fontos helye van, több okból is. Jelentős munkaadóként a cég nagy számban alkalmaz nálunk végzett mérnököket, másrészt felelős nagyvállalatként részt vesz a szakemberképzésben. Ez nagyon fontos, hiszen a cég a vegyészmérnöki munka aspektusainak egy nagyon széles spektrumát tudja megmutatni a hallgatóink számára.
Fidrus Balázs, Kocsis Tamás, Németh Benjamin és Tamás István a Miskolci Egyetemen tanulnak, négy félévig itt, a MOL Petrolkémiánál is. Ők vegyipari gépészmérnök képesítést szereznek majd.
- Az alapképzésemet a Miskolci Egyetemen olajmérnökként végeztem - mondta Kocsis Tamás -, a mesterképzést pedig vegyipari gépész specializáción folytatom itt, a duális képzési formában. Annak idején, mikor ez az új képzési forma megjelent, eldöntöttem, hogy a mesterképzésemet mindenképp ilyen keretek között szeretném elvégezni. Ez a cég számomra a legszimpatikusabb, itt látom a legnagyobb lehetőséget arra, hogy szakmailag fejlődjek.
A Miskolci Egyetem évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatói gyakorlati tudással is rendelkezzenek.
- Jelenleg közel ötven vállalattal van duális együttműködési megállapodásunk - mondta Dr. Bányainé Dr. Tóth Ágota, a Miskolci Egyetem duális képzési referense -, mindig örömmel fogadjuk új partnereinket. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy a MOL Petrolkémiával is együttműködhetünk, hiszen így hallgatóink értékes szakmai, gyakorlati tapasztalatokat tudnak szerezni.
Tanulás és munka is egyben - ez vár a képzésben résztvevő diákokra négy féléven keresztül. A hallgatók valós ipari környezetben sajátíthatnak el szakmai ismereteket, és tanulmányaik idejére fizetést is kapnak a vállalattól.
- Sok időt fognak nálunk eltölteni - mondta Zsinkó Tibor -, kollégaként tekintünk rájuk. A MOL Petrolkémiának ez egy fontos dolog, hiszen ha azt nézzük, hogy milyen fejlesztések előtt állunk, milyen komoly beruházások érkeznek ide Tiszaújvárosba, és hogy a szakképzett munkaerő milyen óriási érték lesz a jövőben, akkor azt gondolom, hogy a duális képzés egy olyan lehetőség számunkra, amiből majd szintén meríthetünk, hiszen a legjobbak munkalehetőséget kaphatnak nálunk - tette hozzá a vezérigazgató.
Fodor Petra


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477