Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Vírusok városszerte

kr virusokTöbbféle kórokozó is kering a levegőben. Városszerte előfordul hányás-hasmenés, skarlát, bárányhimlő, de sok a légúti panasszal orvoshoz fordulók száma is a felnőtt- és a gyermekkörzetekben egyaránt. A napokban egy hirtelen magas lázzal járó vírus okozza sokak megbetegedését. Gondot okoz azért is, mert sokszor öt napig elhúzódik a lázas állapot, ami szintén szokatlan, s szövődmény gyanúját kelti, alaposan kifárasztva, legyengítve a beteget.
Bár hivatalosan városunkban még nem jelentették be az influenza jelenlétét, de több megyében már járvány van és járásunkban is felütötte fejét a vírus. A népegészségügyi intézet a megelőzés és a védőoltás fontosságára hívja fel a lakosság figyelmét, amit bizonyos csoportok ingyenesen kaphatnak meg.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477