Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Óvodai nyílt délutánok

kr ovi_1Nyílt délután tartottak a múlt héten a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvodában. Hagyomány már, hogy a beiratkozás előtti napokban lehetőséget adnak a leendő ovisoknak és szüleiknek, hogy feltérképezhessék az intézmény kínálta lehetőségeket.
Az óvoda közelsége és az óvónők személyisége az, amit leginkább néz egy szülő a döntés előtt. Persze a választásban a korábbi tapasztalatok is számítanak, és a családi kötelékek is, hiszen a kicsit általában oda íratják be óvodába, ahová a nagyobb is járt. Legtöbbször ezeket mérlegeli a szülő, persze, aki teheti el is megy, hogy személyesen is megtapasztalja, milyen lesz az óvoda, az az intézmény, ahol gyermeke három-négy éven keresztül eltölt majd napi nyolc órát.
- Mi ide jöttünk először, a Szivárvány épületbe, körülnézünk a kisfiammal. Kíváncsi vagyok mindenre, hiszen fontos, hogy tudjam, hol tölti majd el idejét a gyermek, ha eljön az ideje. Látjátok, ő teljes nyugalommal bement a csoportszobába, nem kellett noszogatni, már ott játszik a többiekkel a szőnyegen, ez jó jel - mondja az egyik édesanya, Szabó Dóra.


kr ovi_2Az emeleti tornateremben ételkóstolóval várták a vendégeket. Az óvodai menüből kínáltak néhány fogást.
- Ezeket ma ettük uzsonnára - mondja az egyik középső csoportos kislány, aki hazafelé indulóban betért egy falatra. Mások is követték, a felnőttek is.
- Nagyon ízletes mindegyik, többet is megkóstoltunk már. Nekem ide jár a kisfiam, nincs panaszom az ételekre és az étkezésére sem, mindig jóllakottan tér haza - nyilatkozott lapunknak Makó Béla.
Nem csak a Szivárványban, valamennyi épületben, a Katicában, a Bóbitában, a Tündérkert és a Szederinda óvodában is ezzel a programmal várták a szülőket és gyermekeiket. kr ovi_3
- 150 gyerekünk megy iskolába, az ő helyükre érkeznek majd a kicsik, a leendő kiscsoportosok. A beiratkozás április 20-án, 21-én lesz, előtte betekintést nyerhetnek az épületekben folyó munkáról, ezzel is segítve a döntésüket. Annyi változás van idén a beiratkozáskor, hogy nagy valószínűség szerint 2017 szeptemberétől református fenntartású óvoda lesz a Katica, ami a jelentkezésekben is megmutatkozik majd - tudtuk meg Micskiné Bodó Erzsébettől, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda vezetőjétől. - Ekkor fog kiderülni, hogy hány fővel indul majd ott az óvodai élet, és hányan kezdik majd az óvodát az önkormányzati óvodában, a jelenlegi Szivárvány, Tündérkert, Bóbita és Szederinda épületekben. Természetesen arra is van lehetőség, hogy aki a továbbiakban nem szeretné a folytatást a Katicában, az átjelentkezhet az önkormányzati óvodába, de ez fordítva is igaz. Jelentkezni, beiratkozni mindenkinek a Szivárvány épületben kell, a meghirdetett időpontokban.
berta


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477