Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Mi leszel, ha nagy leszel?

kr hunyadi_1Rendhagyó volt a szombati tanítási nap a Hunyadi iskolában, hiszen pályaorientációs napot szerveztek, ahol mind a felső- mind az alsó tagozatosok különböző szakmákkal ismerkedhettek meg.

Bővebben...

Rutin nélkül a forgalomban

kr autos_1Elolvadt a hó, nem jegesek az utak. Nehezen, de beköszönt a tavasz. Ilyenkor egyre többen döntenek úgy, hogy jogosítványt szereznek.

Bővebben...

Energiahatékony Petrolkémia

A MOL Petrolkémia a 2017-ben végrehajtott energiahatékonysági programjainak köszönhetően 583.131 GJ földgáz és 4.506.120 kWh villamosenergia-megtakarítást ért el.
A fejlesztések és a beruházások eredményeként 32850 tonnával csökkentette CO2 kibocsátását a cég. Elkötelezettségének elismeréseként a vállalat elnyerte az Energiahatékony Vállalat díját.

Bővebben...

Több autó, kevesebb fegyelem

kr parkolas_1Amíg néhány éve családonként egy autó állt a házak előtti parkolókban, ma már duplájára, sőt triplájára nőtt a négykerekűek száma. Ahová évekkel ezelőtt elsétáltunk, vagy kerékpárral eltekertünk, most már inkább autóval tesszük meg a sokszor csak néhány métert.

Bővebben...

Kampányrendezvények

Jobbik Magyarországért mozgalom lakossági fórum március 17-én, szombaton 18:00 órától. Tiszaújváros, Hotel Phőnix, Bethlen Gábor út 4.
Vendégek: Sneider Tamás, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Bíró László országgyűlési képviselőjelölt.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom utcai fóruma március 23-án, pénteken 17:30 órakor.
Tiszaújváros, Coop-Tisza ABC előtt, Szent István út 14.
Vendég: Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje és Bíró László országgyűlési képviselőjelölt.

Csökkent a jelöltek száma

kr valasztasi_bizottsagLapzártánk időpontjában még nem tudni, hogy hány jelölt indul választókerületünkben az április 8-ai országgyűlési választáson. Egy biztos, kevesebb, mint ahányan ajánlották magukat. Egy hete arról számoltunk be, hogy 34 jelölt adta le ajánlóíveit a március 5-ei határidőig. Közülük 15-öt nyilvántartásba is vett a 6. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság.

Bővebben...

Gergely-járás az óvodában

kr gergelyjarasVárosunk több óvodájában is műsorral kedveskedtek a kicsiknek a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai. A Gergely-járás hagyományához kötődő műsorukat a Bóbita, a Tündérkert és a Szivárvány óvodában is bemutatták. E nap hagyományai a régmúltba tekintenek vissza, IV. Gergely pápa rendelte el még a 9. században, hogy elődje, Nagy Szent Gergely pápa napja az iskolások ünnepe legyen. A rendeltetése kezdetben az iskolások toborzása volt.

Babakert a termálfürdőben

kr ujmedenceegyes

A húsvéti hosszú hétvégén nyit ki a termálfürdő újonnan épült szárnya. Az egymedencés épületrész a gyerekeknek készült, 0-6 éves korig használhatják a legkisebbek.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477