Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

A most boldogsága

kr dora_1Képek a földön, a paravánok még üresek, zajlik a tervezgetés, mi hova is kerüljön. Egy kiállítás előkészületeinek órái ezek, kalapács a kézben, a szögek már sorakoznak, hogy lassan a helyére kerülhessen minden. Sok dolgot kell ilyenkor átgondolni, mérlegelni, hogy az alkotó át tudja adni érzéseit, önmagát.
Lapzártánk után, szerdán délután nyílt meg Visegrádi Dóra festménykiállítása az Óvárosi KULT Galériában. A magyar kultúra napja tiszaújvárosi rendezvénysorozat részeként LélekSZÍNtér címmel március 17-ig láthatók Dóra festményei.
- Nagyon örültünk, hogy ezzel a kiállítással a magyar kultúra napjának rendezvényeihez csatlakozhattunk - mondta Mátyás Edina művelődésszervező -, ez már tavaly is így volt. Az Óvárosi KULT Galéria életében némi változás lesz idén, most kéthavonta szervezünk majd kiállításokat. Szeretnénk megszólítani az amatőr alkotókat, akik nagyon sokan vannak Tiszaújvárosban, de sokszor nem is tudunk róluk. Én arra biztatok mindenkit, hogy bátran mutassa meg a benne rejlő tehetséget, mert fontos, hogy lássuk, felnőttként is ki tudunk teljesedni a művészetben - mondta.

Bővebben...

Telt házzal nyitottak

kr ezusthid_2Tiszaújváros képviselő-testületének egy 2016-os határozata alapján húsz férőhellyel bővült az Ezüsthíd Gondozóház. A tartós bentlakást nyújtó idősotthoni ellátás igénybevételének feltételrendszeréről a testület a 2017. december 21-ei ülésén hozott döntést. Január 15-től pedig megkezdődött a beköltözés.
Gedrus Jánosné az elsők között foglalta el a szobát, amiben másodmagával fog majd lakni.
- Nem kellett messziről költöznöm - mondja Gedrus néni. - Itt voltam eddig a gondozóházban. Mivel nekem már nincsen lakásom és gyerekeim sem laknak itt a városban, ezért nagyon örülök, hogy átjöhettem az idősek otthonába. Jól érzem itt magam, mert a társaimmal kézimunkázunk, tévézünk, beszélgetünk. Vannak programok is, így nem unatkozunk. Mindenünk megvan. Úgy döntöttem, hogy ezt az ágyat kibérelem a következő húsz évre - teszi hozzá mosolyogva.
- A húsz férőhelyből 18 helyre már van lakó és a többire is van már jelentkező - nyilatkozta lapunknak Poropatich Péter, a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ intézményvezetője. - Hat férőhely demens betegek ellátására szolgál, ezek is mind beteltek. Tehát azt tudom mondani, hogy három hét alatt az összes férőhely betelt.
- Kik jelentkezhettek az idősek otthonába?

Bővebben...

Belső utak, külső valóság

kr csetnekiDinamika, erő, lendület sugárzik Csetneki József festőművész képeiből. Pillanatok alatt magába szippantja az embert az a sokféle egységesség, ami a Városi Kiállítóterembe költözött a magyar kultúra napja tiszaújvárosi rendezvényeinek nyitányaként.
- Csetneki József képei a színek kölcsönhatásairól, a tér struktúráinak feltárásáról beszélnek - mondta Beke Té István építész megnyitó beszédében -, látásmódja feszes, de lírai. A kiállított anyag kohe-
rens, a képek megvalósításának technikai sajátosságai, anyaghasználata sok rokonságot mutat egymással. A művész a festmények által keltett benyomást nem akarja befolyásolni, a képek jó része cím nélküli - mondta.
A tárlatra az elmúlt három évben született képekből válogatott az alkotó, ezek többsége művésztelepeken készült, így Érden, ahol két héten át festett Csetneki József. Otthon is van műterme, ha lehetősége adódik, ott is szívesen fest.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477