Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Hajdúkkal a Tisza-szigeten - teljes cikk

kr hajduk_1Harmadik alkalommal gyűltek össze a hajdúk a Tisza-szigeten. A szabadtéri kulturális, gasztronómiai rendezvényen Hajdúdorog, Hajdúnánás, Pol-
gár és Tiszaújváros hozta el kulináris értékeit és színpadi produkcióit.
1651-ben Lorántffy Zsuzsanna 32 hajdú családdal újratelepítette Szederkényt. Ezeket a gyökereket szeretné erősíteni városunk ezzel a rendezvénnyel, elmélyítve a kapcsolatot a hajdúvárosok között.
- Milyen érdekes a történelem,- mondta megnyitó beszédében Bráz György polgármester. - Annak idején, Lorántffy Zsuzsanna idejében, mondhatnám kényszerből kellett betelepíteni a hajdúkat. És mi történt, amikor a város ipari építése megkezdődött? Jöttek a hajdúk maguktól a közeli hajdú településekről. Most pedig újra itt vagyunk együtt és erősíthetjük azt a kapcsolatot, ami az elmúlt évtizedek alatt kialakult.
Mazsorett csoportok, néptáncegyüttesek váltották egymást a színpadon, miközben finom illatok terjengtek a fák között. Hajdúnánás sátrában már csak az üres üstöt találtuk. Hamar elfogyott a kuriózumnak számító bivalypörkölt.

Bővebben...

Katasztrófavédelmi gyakorlat

kr gyakorlatKatasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak szeptember 20-án délelőtt a MOL Petrolkémia Zrt.-nél és a Bóbita óvodában.
Kormányrendelet írja elő, hogy a vegyi üzemek közelében évente egy alkalommal védelmi gyakorlatot kell tartani. A feltételezett helyzet szerint az Olefin 2 üzemben lévő olajos mosókolonna fejgázvezetékének varrata felrepedt, jelentős mennyiségű pirogáz jutott a szabadba. A gázfelhő északi irányba, a város felé terjed. Az üzemet leállítják, a telepített gázérzékelők automatikusan indítják a gőzfüggönyt, az üzem dolgozói mobil vízpajzsokat telepítenek a gázfelhő hígítására. Ezt követően a kivonuló tűzoltóegységek hárítják el a robbanásveszélyt.
A gyakorlat másik helyszínén, a gázfelhő fenyegette Bóbita óvodában, a tűzoltók 121 gyermeket és 31 felnőttet - szakkifejezéssel élve - zárkóztattak el.

Útfelújítások

kr karinthy_utcaTisztelt Tiszaújvárosi Lakosok!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az időjárás függvényében előreláthatólag szeptember 25-én útburkolat-felújítások kezdődnek a Karinthy utcában és Szederkény városrészben az Ady úton.
A munkák befejezésének várható ideje: 2017. október 31.
Kérjük, hogy a kivitelezés ideje alatt a közlekedési szabályok betartásával és fokozott figyelemmel közlekedjenek!
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Véradó hajdúk

kr veradasElőször vonult ki a Magyar Vöröskereszt Dél-Borsodi Területi Szervezete a Hajdúk a szigeten kulturális, gasztronómiai, szabadtéri rendezvényre.
- A munkás hétköznapokon nehéz rávenni az embereket, hogy adjanak vért - nyilatkozta lapunknak Kenyeresné Eged Erzsébet, a Magyar Vöröskereszt Dél-Borsodi Területi Szervezetének vezetője.- Ezért úgy gondoltuk, hogy célba vesszük az ilyen és hasonló fesztiválokat. Most bíztunk abban, hogy 50 körül lesz a jelentkezők száma. Számításaink beigazolódtak, hiszen 49-en jelentkeztek vért adni szombat délután.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477