Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Kevés a jó utánpótlás

kr szakmak_ejszakajaMintegy 4600 programmal várta az érdeklődőket a Szakmák éjszakája az ország több, mint száz településén. A rendezvényhez kapcsolódó intézmények a szakképzést kívánták népszerűsíteni. Idén második alkalommal a Szerencsi Szakképzési Centrum Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is csatlakozott a programhoz, mely péntek este hat és tíz óra között várt mindenkit.
A Brassai épülete péntek kora este megtelt érdeklődőkkel. Nem csak pályaválasztás előtt álló diákok, hanem családok, egészen kis gyerekek és felnőttek is kíváncsiak voltak, milyen szakmákat lehet tanulni az iskolában. Gépgyártás technológiai technikus, műszaki informatikus, hegesztő, irodai titkár. Többek között ezeknek a szakmáknak a rejtelmeivel is megismerkedhettek azok, akik ellátogattak a tiszaújvárosi Szakmák éjszakájára.
Gravírozás, gépelés, hegesztés, robotvezérlés. Mindent ki lehetett próbálni.

Bővebben...

Védelmi szervek a téren (teljes cikk)

kr biztonsag1Szirénázástól voltak hangosak a város utcái szombat délután. A mentők, a rendőrök és a tűzoltók azonban most nem menteni indultak. A biztonság napját ünnepelték, idén már kilencedik alkalommal.
- Ennek a napnak az a célja, hogy amellett, hogy felvonulnak a biztonsági szervek, megmutatják, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogy a mindennapok során hatékonyan tudják végezni a feladatukat - mondta Bráz György polgármester az ünnepélyes megnyitón. - Nagyon fontos a megelőzés, de, ha bekövetkezik valami rettenetes dolog, veszélyben az élet és a vagyon, akkor szükség van a szervezetek összehangolt munkájára, együttműködésére.
A gyerekek nagy kedvencével, a rendőrkutyás bemutatóval indult a program. Bemutatták, hogy a különböző támadási szituációkra hogyan reagálnak, ha meg kell védeni gazdájukat. A rendőrség sátrában az általuk használt eszközöket nézhettek meg, vehették a kézbe, sőt még egyenruhákba is bújhattak az érdeklődők. Aki akarta, felmérhette KRESZ tudását is, ahol rendőrök segítettek az értékelésben és magyarázták el a nehezebb kérdéseket.

Bővebben...

Kiss Sándorra emlékeztek

kr kiss_sandorSzínjátszókört és néptánccsoportot vezetett, citerázni tanította a fiatalokat, film- és fotószakkört indított, az ő nevéhez fűződik az első mozivetítés is. A Tiszaszederkényi Kultúrház egykori első népművelője, Kiss Sándor emléke előtt tisztelegtek volt kollégái, rokonai, barátai, a Tiszaszederkényi Kultúrájáért Egyesület. Emléktábláját a Sodrás Amatőr Színtársulat előadása előtt koszorúzták meg.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477