Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Köszönet az áldozatos munkáért

kr szoc_munkaSegítségnyújtás, gondoskodás, empátia. Többek között ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek azok az emberek, akik betegekkel, idősekkel, a társadalom perifériájára szorultakkal, szegényekkel foglalkoznak nap, mint nap.
November 12-e a szociális munka napja. Ezen a napon köszöntik világszerte azokat, akik ezt az áldozatos munkát választották hivatásul. Önálló tudományágként 1980-ban jelent meg Magyarországon, 1989-ben kezdődött a szociális munkások képzése. Ettől az időponttól számítják a szakma létrejöttét, és 1997-ben köszöntötték először képviselőit.
- Azt szoktuk mondani, hogy a szociális szakma egyidős az emberiséggel, hiszen minden társadalom gondoskodik az idősekről, betegekről, szegényekről - kezdte ünnepi beszédét Poropatich Péter, a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ intézményvezetője.

Bővebben...

Hét fok alatt ajánlott

kr teligumi1Rövidülnek a nappalok, beköszöntött az esős idő, érdemes ilyenkor nem csak saját szervezetünket felkészíteni a télre, hanem autóinkat is. Egy kis odafigyeléssel jelentős mértékben csökkenthetjük a balesetveszélyt, a legfontosabb a téli gumiabroncsok felszerelése, ami már most aktuális.
Hét fok alatt már ajánlott felszereltetni a téli gumikat, ezt sokan meg is teszik ezekben a napokban. A Tiszta Autóházban már nagyüzemben zajlik a gumik cseréje.
- A biztonság érdekében én is fontosnak tartom - mondta Szűcs Zsolt -, elég sokszor vagyok úton, és mióta autóm van, mindig lecseréltetem a gumikat. Ilyenkor ellenőriztetem a hűtőfolyadékot is, hogy megfelelő-e, illetve téli ablakmosót töltök a tartályba. Külföldre is járok, hidegebb helyekre, a hegyekbe, így mindig ügyelek arra, hogy az autóm fel legyen készítve a télre. Nem csak a saját, hanem az utasok biztonsága miatt is.

Bővebben...

Ötvenéves a kulturális központ

kr unnep_1Faültetéssel kezdődött a Derkovits Kulturális Központ jubileumi ünnepsége. Az épület előtt egy vadgesztenyefát ültettek el, ami öreg társai mellett a legifjabbként hirdeti az utókornak fél évszázad elteltét, s hogy utána újabb évtizedek veszik kezdetét.
A facsemetét Bráz György polgármester és Mátyás Zoltán, a kulturális központ igazgatója ültette el, majd az intézmény aulájában egy emléktáblát avattak, tisztelegve az elődök előtt a jubileum évében.
„Kultúrát nem lehet örökölni, az elődök kultúrája egy-kettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”- áll a táblán Kodály Zoltán gondolata.
- Az ötven év nem csak az ember életében fontos állomás, ennyi idő már egy intézmény életében sem kevés. Ez az emléktábla azt szimbolizálja, hogy egy nagyszerű, kiváló munkát végző intézmény születésnapja előtt tisztelgünk ma.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477