Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Százmilliárdos megaprojekt

kr olefinA MOL Petrolkémia (MPK) több mint 100 milliárd forint értékű megaprojektet indít a műanyagalapanyag-gyártás kulcsüzemeinek, az Olefin-1-nek és az Olefin-2-nek a hatékonyabbá tételére, a propilén kihozatal növelésére, valamint az Olefin-1 üzem élettartamának meghosszabbítására - adja hírül a Panoráma, a MOL Magyarország lapja.

Bővebben...

Ez már az ötödik nyírás

kr funyirasMárciusban a tavaszi szellőztetéssel indult a füves területek gondozása, a napokban már ötödik alkalommal végzik el városszerte a kaszálást.
- Négyszázezer négyzetméter területet gondozunk a városban - mondta Tamits Adrienn, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. kertészeti részlegvezetője -, míg a külterjes terület 260 ezer négyzetméter. Az időjárástól is függ, hogy évente hányszor kaszálunk, tíz alkalmat terveztünk be, a frekventáltabb, intenzívebben locsolt területeket gyakrabban kell nyírni. A külső területeken 3-5 alkalommal kaszáljuk a füvet évente. Azoknál a társasházaknál, ahol a lakók a ház előtti területeken virágot ültettek, és azokat gondozzák, a környező pázsitot nyírjuk le - mondta.

Rövidke nap, bár csodaszép

kr tiszaviragRitka természeti jelenségnek lehetünk tanúi ebben az időszakban évről-évre, ilyenkor virágzik a Tisza. A tiszavirág Európa legnagyobb méretű kérésze, mely látványos rajzása miatt vált közismertté. A faj egykor az egész kontinensen elterjedt volt, 1922-ben pusztult ki a Loire-ból, majd 1952-ben utolsó nyugat-európai lakóhelyéről, a Rajnából is, a Dunából pedig 1974-ben tűnt el. Így ma már csak a Tiszán és olykor mellékfolyóin láthatunk tiszavirágzást.

Bővebben...

Foglalkoztatási paktum

kr ulesJúnius 15-én tartott rendkívüli ülésén a képviselő-testület úgy határozott, hogy Tiszaújváros önkormányzata is csatlakozik a „Taktaköz és Térsége Helyi Foglalkoztatási Paktum” elnevezésű projekthez.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477