Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Elkészült a Barcsay tér

kr barcsayMég a nyáron kezdődtek a felújítási munkálatok, az első ütem lezajlott, megújult a Barcsay tér déli és keleti része. Változott a közlekedés rendje is, a Bethlen Gábor útról immár két úton lehet bejutni a parkolókba.
A közbeszerzési eljárás tavasszal indult, az önkormányzat a nyertes ajánlattevővel júniusban kötötte meg a vállalkozási szerződést, a munkálatok a Triatlon Nagyhét után kezdődtek.


kr barcsay_2- Nagyon látványos lett a tér - mondta Molnár Gergő -, azt várom már, hogy mikor lesz zöldebb, remélem még több fát is fognak ültetni. A parkolás szempontjából nagyon jó lett, több a hely, úgyhogy szerintem ez egy nagyon jó fejlesztés volt a város részéről.
Egész nyáron és ősszel zajlottak a munkálatok, építettek, bontottak, hogy december első napjaira elkészüljön a beruházás.
- Négy ütemben újul meg a tér, ez volt az első ütem - mondta Vismeg Monika, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály osztályvezető helyettese. - Először a tér déli oldalán valósult meg egy új bekötőút, parkolókkal, és a gödör feltöltésével, a második ütemben az ősz folyamán kezdődött meg a régi bekötőút felújítása. A beruházás bruttó összértéke megközelítőleg 83 millió forint volt.
Hétfőn lezajlott a műszaki átadás, ezt követően megindult a forgalomba helyezési eljárás is, hogy a megújult teret hivatalosan is birtokba vehessék az autósok.
- A Barcsay-tér keleti részének a gyalogos- és gépjármű közlekedésre alkalmas felületei mind megújultak, bővültek - mondta Jászovicsné Makrai Mária városfejlesztési munkatárs. - Teljesen megújult a közvilágítási rendszer is, és több a parkolóhely. Most nyolcvan parkolóhely van a téren, 1000 négyzetméteren folytak aszfaltozási munkák és a zöldfelület felújítása is körülbelül 1000 négyzetmétert érintett. Változott a közlekedés rendje is, a Bethlen Gábor út felől két bekötőúton lehet megközelíteni a teret. Az egyiken csak a parkolóhelyeket lehet elérni, a másik oldalról, a szervizúton a kiállítótermet lehet megközelíteni, és az itteni parkolóhelyeket.
Folytatás a mindenkori költségvetési lehetőségek függvényében.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477