Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Abigél az év első babája

kr baba_1Szülei Abigél névre keresztelték az év első tiszaújvárosi babáját. Kovács Abigél 2018. január 5-én, 8 óra 57 perckor született a miskolci Semmelweis kórházban.
A kislány császármetszéssel jött a világra, 3100 grammal és 53 centiméterrel. A baba már a második gyermeke a Kovács családnak. Édesapja Kovács Gábor, édesanyja Mézes Gabriella, nővére pedig a két és fél éves Kovács Eszter. Az újszülött múlt pénteken jött világra, e hét hétfőn pedig már haza is jöhetett anyukájával a kórházból. Az első napokban még 24 órában együtt van a család, hiszen Gábor az apukáknak járó „apa szabadságát” tölti. A most már kétgyermekes Kovács családnak teljes a boldogsága, kislányuk, Abigél egészséges, jól fejlett, nyugodt baba, mindennapjai egyelőre alvással és szopizással telnek.
- A kislányunk nevét a férjem választotta, az Abigél jelentése „apa öröme”- mondja mosolyogva a baba anyukája.

- Olyan nevet szerettünk volna, amiből, még nincs sok. A kórházban is nagyon jó baba volt, és itthon is nyugodt, békés. Szakasztott mása a nővérének, mintha klónozták volna őket, de azt már most látom, hogy a természetük más lesz - nyilatkozta lapunknak a boldog, immár kétgyermekes anyuka.

kr baba_2


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477