Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Fogadom

Pillanatokon belül itt az éjfél, a pezsgőspoharak már a kezekben, indul a visszaszámlálás. Koncentráltan akar az ember ilyenkor mindent. Múltat értékelni, jövőt tervezni, álmodni, ébredni. De az a fránya idő nem áll meg, a gondolatok keszekuszaságában pedig ember legyen a talpán, aki bármit is ki tud hámozni a sűrű homályból. 

Fogadom - mormolom magamnak, s csupa fontos és felnőtt dolog jut hirtelen az eszembe. Fogadom, hogy nem veszek meg csak azért valamit, mert tetszik a színe. Vagy csillog. Vagy bolyhos. Bár ezek alapvetően a hangulatomat javítják, szóval lehet, hogy mégis.
Fogadom, hogy lemosom az autót, ha már tavaly nem sikerült. Mondjuk pont olyan a színe, hogy nem látszik rajta a kosz, és egyébként is szokott esni az eső.
Fogadom, hogy rendet tartok az asztalomon, s ha már itt tartunk, az életemben is. Mindazonáltal ez elég szubjektív, szóval ki kéne bontani részletesen. Na, haladjunk inkább. Fogadom, hogy nem csak akkor iszom vizet, ha megszomjazom, hanem egész nap kiegyensúlyozottan, hisz a szomjúság már a kiszáradás egyik jele. Mondjuk nem ártana kideríteni azt sem, hogy mennyit kellene innom, legyen ez is egy későbbi projekt.
Jut eszembe! Nem fogok halogatni, ez jó lesz. Mindig mindent azonnal megcsinálok. Persze, csak ha épp van kedvem hozzá. Hm.
Akkor legyen az inkább, hogy kivasalom a ruhákat, amint megszáradnak. Ez nem bonyolult, vasaló kell csak hozzá, meg vasalódeszka. Na, majd megkeresem valamikor. Jaj, tényleg, nem fogok halogatni, ezt mindig elfelejtem.
Közben éjfélt üt az óra, koccannak a poharak, felcsendül a Himnusz. Hirtelen eltűnnek a fogadalmak is, csak az marad meg, hogy jó volt az év, és a hit, hogy az előttünk álló még ennél is sokkal boldogabb lesz. Mert csak így lehet, hisz máshogy nem is lenne érdemes belevágni.
Szóval pezsgő, Himnusz, lencsefőzelék, virsli.
- És mit fogadtál meg? - kérdezi apa.
- Hogy idén lemosom a kocsit - mondom, mert csak ez az egy maradt meg a fejemben így a nagy ünneplésben.
- Azért ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben - nevet, s ezzel meg is született a legeslegjobb újévi fogadalmam. Könnyű betartani, csak örömet okoz, nincs csalódás önmagamban, ilyesmi.
Fogadom tehát, hogy idén nem lesznek irreális elvárásaim magammal szemben.
Fodor Petra


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477