Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Csendesen teltek az ünnepek

kr husvet_1Mivel idén először négynapos volt a húsvét, a mentősöknek, a rendőröknek és a katasztrófavédőknek is alkalmazkodni kellett az új helyzethez. Számukra is kérdés volt, hogyan hat az emberekre a többnapos munkaszünet.
- Húsvétkor nem szokott kiemelkedő forgalom lenni állomásunkon - mondta Lovas Attila, a Tiszaújvárosi Mentőállomás vezetője. - Egy nap átlagosan 6-8 alkalommal hagyják el mentőkocsik az állomást. Így volt ez most is a hosszú hétvége alatt. Semmilyen rendkívüli eseményről nem tudunk beszámolni.
Valamivel mozgalmasabb volt a négy nap a katasztrófavédelem tűzoltóinak.
- A Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság működési területén négy káresemény történt - nyilatkozta lapunknak Németh Viktor tűzoltóőrnagy, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelemi Kirendeltség tűzoltó parancsnoka. - Mezőcsátnál égett száz négyzetméter nádas, Sajószögeden pedig öt négyzetméter száraz fű gyulladt ki. A hétvége folyamán Hejőpapiba is riasztottak minket, ahol a regionális hulladéklerakóban volt tűz. Mindhárom helyszínre a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, valamint a Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Örs gépjárművei vonultak ki.


kr husvet_2A hétvégén városunkban is riasztották a katasztrófavédőket. Az Építők útján gyulladt ki egy szeméttároló. A tüzet szakszerűen megfékezték a kiérkezett egységek.
Húsvét idején fokozott ellenőrzést tartottak a rend őrei.
- A négy nap alatt a közlekedési balesetek és a közterületen elkövetett bűncselekmények megelőzése volt a fő cél - mondta dr. Kucsma Sándor, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság megbízott rendészeti osztályvezetője .- Ezekre a feladatokra külön szolgálatot szerveztünk, melyet a Mezőkövesdi és Miskolci Rendőrkapitánysággal közösen láttunk el. A közlekedési ellenőrzések során a gépjárművezetők és a gépjárműveik műszaki ellenőrzésekor találtunk kisebb szabálytalanságokat, ami miatt meg kellett tennünk a feljelentéseket. Szerencsére azt kell, hogy mondjam, rendőrségi szempontból a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén egy teljesen átlagos hétvégéről beszélhetünk. 545 gépjárművezetőt vontunk intézkedés alá. Ebből kettő esetben alkoholos befolyásoltság miatt kellett vizsgálatot indítani. Ezekben az esetekben a helyszínen bevontuk a vezetői engedélyeket és a büntetőeljárást indítottunk. Ittas kerékpárossal szemben szintén két alkalommal intézkedtünk, illetve 15 helyszíni bírságot szabtunk ki és 12 szabálysértési feljelentést tettünk járművezetőkkel szemben. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 15 esetben kezdeményeztünk közigazgatási eljárást.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477